Mijn favorieten

nieuws

> Asbestverbod van de baan

Er komt geen verbod op asbestdaken. De Eerste Kamer heeft dinsdagmiddag 4 juni het wetsvoorstel van het kabinet waarin asbest als dakbedekking verboden wordt, verworpen. Eerder was de Tweede Kamer wel akkoord gegaan met het verbod.

De Eerste Kamerleden vinden dat het kabinet te overhaast te werk gaat en consumenten opzadelt met zeer hoge kosten. VVD, CDA, PVV, PvdA en SGP stemden daarom tegen. Daarmee is een ruime meerderheid (44 van de 75 zetels) tegen.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) wilde dinsdagochtend nog het voorstel redden door het verbod uit te stellen naar 2028. Eerder was het verbod al verschoven van 1 januari 2024 naar 31 december 2024. 

NVM deelt de mening van de Eerste Kamer. NVM is voorstander van een spoedige en goede asbestsanering, maar vindt ook dat de hoge kosten niet zonder meer bij de consumenten kunnen worden neergelegd. Het verwerpen van het wetsvoorstel, ontslaat de makelaars ook niet van de meldplicht van asbest. 

NVM denkt graag mee over een maatregel waarmee asbest als dakbedekking gefaseerd kan worden verwijderd, en waarbij de kosten voor de consumenten en ondernemers reëel zijn.

> Frieswijk Makelaar - Sleutelsponsor van HomePlan

Wij zijn een maatschappelijk betrokken makelaarskantoor dat graag een bijdrage wil leveren aan de allerarmsten die onder slechte omstandigheden wonen, en daarom is Frieswijk Makelaar al enige jaren Sleutelsponsor van Stichting HomePlan. Dit betekent dat ook in 2019 voor elk verkocht huis, aankoopopdracht en taxatie een bijdrage gaat voor de bouw van een huis in een ontwikkelingsland.

Makelaar René Frieswijk weet wat een fijn huis en thuis voor de bewoners betekent. “Een huis is een veilige basis in je leven. In onze werkwijze zijn wij een makelaarskantoor met waarde voor de toekomst. Niet alleen voor onze eigen klanten maar ook voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Doordat wij Sleutelsponsor zijn van Stichting HomePlan doen we per verkoop een donatie zodat een gezin in een ontwikkelingsland ook een veilig thuis krijgt!”

HomePlan bouwt huizen voor de allerarmsten
Wereldwijd woont 1 op de 6 mensen in een hut, gemaakt van takken, modder, zeil of golfplaten. Dit heeft grote gevolgen voor hun leven en toekomst. HomePlan is een kleinschalige ontwikkelingshulporganisatie  die bouwt voor de allerarmsten in Zuidelijk-Afrika en Latijns-Amerika. Stevige, duurzame huizen, met gescheiden kamers en vaak ook een latrine en een waterpomp. Mensen die een huis krijgen, moeten hieraan bijdragen naar draagkracht en door te helpen met de bouw. Dit maakt hen trots en geeft zelfvertrouwen. Het is de start van een betere toekomst.


 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring